Barion Pixel

Világraszóló magyar szabadalom

A VILÁGGAZDASÁG című üzleti napilapban minap megjelent cikk e különleges eljárás előnyeit  méltatja. Az almásfüzitői üzemben tett látogatás során bőven esett szó a szőlőmag mikro-őrlésnek köszönhető egészségre gyakorolt hatásáról.

A zöldszinű méhsejt alakű 25 dekás VINISEERA szőlőmag mikro-őrlemény iránt nő az érdeklődés. Egyre  többen kérdezik, hogy a szüretkor beszerzett törkölyből kiválogatott magból ők is készítenének hasonló őrleményt. Mi tíz évig kísérleteztünk a Központi
Élelmiszertudományi Kutató Intézetben (KÉKI), ahol nem sikerült kellő finomságot elérni, mert az átlag 100 mikronos liszt durván recsegett a fogunk között. Csak egy az élelmiszeriparban korábban még nem alkalmazott magyar szabadalommal sikerült az átlag tízszer finomabb mikro-őrlést először megvalósítani.

Régóta ismert, hogy a növényi polifenolok a rákellenes, megelőző táplálkozást biztosítják számunkra. Vajon miben látom a feltételezhető kedvező hatását a VINISEERA mikro-őrleménynek? Azon kívül, hogy „a legerősebb antioxidáns, legnagyobb ORAC-értékkel bír, legjobb szabadgyök-fogó, vérkeringés javító, anyagcsere gyorsító, stb.” hatásról írnak a nemzetközi orvosi kutatási eredmények, egyre több gyógyszer, kapszula, kozmetikum jelenik meg, mely tartalmazza azt valamilyen mértékben. A hatásmechanizmusról azonban nem sokat tudunk még.

Mi feltételezzük, hogy a teljes kiőrlésű szőlőmag – a nano-méret miatt- jobban felszívódik, így a polifenolok a vérárammal elérik a burjánzó, roszindulatú fehérjékből álló sejteket, enzimeket, mikro-organizmusokat  és a csersav-hatás miatt gátolják, kicsapják azokat. Ebből következtethetünk arra, hogy a zsírfehérjéket, LDL lipoproteineket (érszűkület), mikróbás eredetű és egyéb gyulladásokat, gyorsan szaporodó sejteket, DNS-t és a káros enzimek fehérjéit a bőr-cserzéshez hasonlóan „kicserzi” a többezer polifenol komponens.

A szőlő polifenoloknak csak kisebbik hányadát ismeri a mai tudomány, így feltételezhetően egyéb antioxidánsokkal  együtt egy erős szinergens hatás meggátolhatja bizonyos betegségek kialakulását, amellett, hogy védi az immunrendszert. Sok más növényi termék hasonló hatását feltételezhetjük.

Érdekes azonban, hogy eddig senki sem valósította meg a „teljes-(mikro)kiőrlésű szőlőmag” igen finom élelmiszeripari előállítási technológiáját.

Legyen egészségünkre a megbízható helyről származó VINISEERA mikro-őrlemény!