Barion Pixel

Covid-19 járvány és a szezonális influenzák

Mindig is voltak és lesznek járványos megbetegedések Földünk valamennyi országában, amit megállítani, fékezni nagyon nehéz, de vannak jó megoldások.

Elolvastam Paul de KRUIF: „Bacilus vadászok” 334 oldalas könyvét, melyet magyarul a Királyi M. Egyetemi Nyomda kiadásában jelentettek meg számos magyar vonatkozású kiegészítéssel, így az anyák megmentőjeként világhírnevet szerzett Semmelweis Ignác Fülöp életútjával, aki 1847-ben a gyermekágyi láz felfedezője volt. Ő a hiányos kézmosásban és fertőtlenítésben találta az okot, amit klórral végzett és mindenképpen a „bomló szerves anyag” környezetben, vagy a szervezet gyulladásos gócaiban lévő bakteriális fertőzéseknek tulajdonított és ennek a magyar orvosnak köszönhető a világhírű felfedezés, így lett Semmelweis Ignác Fülöp az „anyák megmentője”.

Az orvos- és gyógyszertudomány óriásit fejlődött, de a jelenségek és ismétlődő megbetegedések helyzete változatlanok maradtak. A „Covid” szó franciául számomra azt is jelentheti; co=copy, vid= üres, azaz máig ismétlődően nincs jó megoldás a vírusok ellen, melyekkel tele van a környezetünk. Egyetlenegy bacilus (baktérium), mikroorganizmus, vírus és parazita gyorsan szaporodik, és ezek milliárdjainak jelenlétében vagyunk kénytelenek élni. Mindezt tetézi a tudományosan laboratóriumokban előállított vírusok, genomok, mutációk, és még ki tudja milyen biológiai-vegyi károsodásra alkalmas új kémiai vegyületek.

Az eddigi tapasztalatok szerint a Covid-19 vírus is mindig a legyengült szervezeteket, krónikus betegeket támadja, a gyulladásos folyamatok felgyorsulnak és az antioxidánsok és vitaminok hiányában a gyenge immunrendszer nem tud védettséget biztosítani számunkra. Ma már tudjuk, hogy a nyálkahártyán bejutó vírusok fokozzák a mikroba eredetű gyulladásokat, melyek a krónikus betegeknél halálosak lehetnek, és általában tüdőgyulladással járnak, mint a tartós felfekvés. Szezonálisan ősszel, télen és tavasszal kevesebb gyümölcsöt, zöldséget és polifenol tartalmú ételt, vagy étrend-kiegészítőt fogyasztunk továbbá kevesebb a napsütötte órák száma és ez által a védelmet nyújtó D-vitamin. Többen lesznek a vírusfertőzések áldozatai, mert a növényi tápanyagok, vitaminok, tanninok, csersavak, és a nagyszámú hatásos polifenol vegyületek nem jutnak el kellő mennyiségben a vérkeringés által a baktériumos fertőzés gyulladásos gócaihoz. A szervezetbe került bacilusokat, patogén mikrobákat, vírusokat közömbösíti a szervezetünk immunrendszere, és a táplálkozásunk által a véráramba került több ezer polifenol vegyület hatására kicserződnek, denaturálódnak az idegen fehérjék.  Az influenzás betegségeket okozó mikrobák, vírusok, melyek tulajdonképpen fehérjék (proteinek) és ezeket a tanninok (polifenolok) semlegesíthetik. Normál esetben a napi rendszeres, változatos és főként vegetáriánus táplálkozási folyamat az, ami semlegesíti a környezetünkből, a levegőből a szervezetünkbe bejutó mikroorganizmusokat. A több ezer rövid életű vírust (3-4 nap) és mikrobát könnyen elpusztítják a fertőtlenítőszerek és számos külső hatás. Ezek a nano-méretű vírusok és lények a nem tesztelt, nem orvosi és nem cserélt maszkokon is átmehetnek, vagy ha azokat nem cserélik és nincsenek hatékonyan fertőtlenítve, akkor fertőzővé válhatnak. A kiszáradt orr- és száj nyálkahártya is adhat nagyobb támadási felületet, ezért jó megoldásként ajánlható a tartós nyálkahártya nedvesítés és fertőtlenítés. Mindezek azonban nem helyettesíthetik a rendszeres orvosi konzultációt és gyógyszeres kezeléseket!

Személyes tapasztalatunk szerint a hidegen sajtolt szőlőmagolajjal (nem iparilag „finomított”, extrahált, kivonatolt olajok) megakadályozható a nyálkahártyánk és a bőrünk kiszáradása. A jól felszívódó természetes szőlőmag-olaj fertőtlenítő hatású polifenolokban, flavonoidokban, vitaminokban gazdag, és ha még hozzá adunk néhány csepp, igen erős fertőtlenítő hatású, ausztrál teafa-illóolajat, vagy más hasonló célra használt illóolajat,  melyek hatásosak lehetnek és segíthetik a nyálkahártya nedvesítését és védelmét. Természetesen elsődlegesen az egészségügyi ajánlásokat és óvintézkedéseket kell alkalmazni (tesztelések, terápiák, vakcinák, gyógyszerek és maszkok), valamint a vitaminban- és antioxidánsokban gazdag, rendszeres táplálkozást kell a hosszantartó és jó egészségmegőrzéshez segítségül hívni.

Mi és a környezetünk évek óta fogyasztjuk az első magyar szőlőmag mikro-őrleményt és az 1971-ben az első Széchenyi pályázat kutatási eredményeként létrehozott 100%-os hidegen sajtolt szőlőmagolajat, melyeket VINISEERA® néven forgalmazunk.

Lejegyezte 2020. november 4.-én Sárkány Péter, 79 éves aranydiplomás kertészmérnök borász, élelmiszerminősítő szakmérnök.