Barion Pixel

Miért van szükség a polifenolokra?

Egyre több tudományos cikkben olvashatunk a polifenolok lenyűgöző hatásáról, de miért is olyan fontosak számunkra?

Elsősorban szív- és érrendszeri betegségek témakörében tesznek említést a polifenolok rendkívüli tulajdonságairól, de számos egyéb degeneratív folyamat megelőzésével is kapcsolatba hozzák. Legújabb kutatások azonban a vírusos fertőzések megelőzéséről is beszámolnak. Ugyan a természetes élelmiszerek nem helyettesítik a gyógyszerek vagy vakcinák használatát,  mégis rengeteget tehetünk általuk az egészségünkért. Mint tudjuk, a nap sugarait hordozó kékszőlő magja a világ növényeinek egyik legnagyobb polifenol forrása. Az első magyar kékszőlőmag mikro-őrlemény, a VINISEERA® neves hazai pincészetek alapanyagaiból készül, és a benne lévő mért összponifenol tartalom átlagban 4000mg/100g (OÉTI 6286/2009) vagy annál több.

Miért mikro-őrlés?

A magyar találmányi eljárással előállított egyedülálló mikro-őrlésű finom por 10 mikronos, tehát nano-részecskéket tartalmazó étrend-kiegészítő. Fogyasztásakor nem recseg a fogak között. A mikro-őrlési eljárásnak köszönhetően egy mag összes felülete képzeletben kiterítve közel 0,5 m² lenne, ezért is oldható (vízzel pépesíthető). A púder finomságú szőlőmag mikro-őrleményben lévő aktív, polifenol vegyületek könnyen felszívódnak, hőállóak és adalékként is felhasználhatók (színező-, ízesítő hatásúak).

A polifenolok táplálkozásunkban a ma legtöbbet emlegetett természetben előforduló, hatásos szabadgyök semlegesítő antioxidánsok, melyek a szőlőben, szőlőmagban, gyümölcsökben, zöldségekben, gyógynövényekben, ehető-magvakban, gyógy-gombákban, teákban, stb. és számos egyéb készítményben találhatók. Az eddig ismert szakirodalmi adatok szerint a Föld összes növénye közül a szőlőmag az egyik leggazdagabb forrása a polifenoloknak (katechinek, epikatechinek, quercetin, rutin, rezveratrol, stb.) Ezek az élettanilag fontos polifenolok oligomer-proantocianidok (OPC-k) és flavonoidok borelemzési adatok alapján a szőlőmagból és héjból csak kis mértékben oldódnak ki, a magból azonban hatékonyan hasznosíthatóak.

Mire ajánljuk?

A kékszőlő magjában található természetes antioxidánsok előnyösek az érelmeszesedés, szívbetegségek, egyes daganatos megbetegedések és az agy-, idegrendszer károsodása ellen, valamint gátolják a gyulladásos, allergiás tünetek kialakulását. A sejteket és az érrendszert védő antioxidáns polifenolok biológiai hasznosulása nagyon jó, könnyen felszívódnak a bélrendszerben, kiváló gyulladáscsökkentők, ezért már kis mennyiségben is hatásosak. Csökkenthetik a magas vérnyomást, a káros koleszterin- és vércukorszintet, valamint javíthatják a vér oxigénfelvevő képességét és védik a májsejtek membránját a méreganyagok károsító hatásaival szemben. Orvosi adatok szerint a visszér elleni gyógyszerek egyik alapanyaga a szőlőmag-kivonat. A szőlőmag mikro-őrlemény ugyan nem helyettesíti a kiegyensúlyozott étrendet, az egészséges életmódot és a mozgást, de megvédheti a sejteket a szabadgyökök károsító hatásaitól, erősíthetik az immunrendszert valamint a betegségekkel szembeni ellenálló képességet.

Fogyasszuk hát rendszeresen, és óvjuk egészségünket kellemetlen mellékhatások nélkül!