Barion Pixel

Védekezzünk polifenolokkal a vírus ellen

Amerikai kutatások számos gyümölcs antivirális hatását tárgyalják, és kiemelik a szőlő héjában és magjában megtalálható polifenolok hatékonyságát.

Az alábbi linken olvasható gondolatébresztő cikkben a Borászportál amerikai kutatásokról számol be, melyek különböző gyümölcsök, élelmiszerek antivirális hatását vizsgálták. Megtudhatjuk, hogy a North Caroline State University kutatói nemrégiben arra jutottak, hogy a zöld tea, a kakaó és az USA déli államaiban előforduló, elsősorban csemegeszőlőnek termesztett muscadine (kereklevelű szőlő) egyaránt képes gátolni a Covidért felelős SARS-Cov-2 vírus funkcióit. A kutatás szerint, ez a szőlőben megtalálható flavonoidoknak és proanthocyanidineknek köszönhető, melyek megakadályozzák a vírus szaporodását és az emberi sejtekhez kapcsolódását.

Jól ismert számunkra, hogy a sötét lila színű magyar szőlőfajták is nagy mennyiségben tartalmaznak flavonoidokat és OPC-éket (oligomer-proantocianidok), melyek a táplálkozásunkban ma legtöbbet emlegetett természetben előforduló, hatásos szabadgyök semlegesítő antioxidánsok.

Bár a szüret időszakában van lehetőségünk sok szőlőt fogyasztani, az év hátralevő részében sem kell lemondanunk az antioxidánsok védelméről. A VINISEERA® kékszőlőmag mikro-őrlemény egész évben elérhető számunkra, és koncentráltan tartalmazza a szőlő héjában és magjában rejtőző értékes anyagokat.

https://www.boraszportal.hu/hirszuret/szolovel-a-koronavirus-ellen-8343