A kékszőlőmag olaj gazdag bioaktív antioxidáns anyagokban, bioflavonoidokban, klorofillban telítetlen esszenciális zsírsavakban, linolsavban (omega-6). Könnyen emészthető, bőrön át jól feszívódó, koleszterinmentes olaj. Magas az E-vitamin tartalma, valamint az antioxidáns (szabadgyökmegkötő) hatása 18.4-szer erősebb a C-vitaminnál, és 50-szerese az E-vitaminnak. Megvédheti az érrendszert a meszesedésektől, erősítheti a vérerek, hajszálerek falait, így csökkentve a trombózisveszélyt. Hatékony lehet a vérkoleszterinre, növeli a HDL és csökkentheti az LDL (a rossz) koleszterinszintet. Irodalmi adatok szerint hatékony a szívbetegségek, szívinfarktus megelőzésében. Javíthatja a látást, megelőzheti a szürkehályog kialakulását. Kifejezetten antioxidáns (oligomerproanticianidok) hatású, védheti a sejtek genetikai anyagát érő káros hatások ellen (sejtmutációk), amelyek a rák kialakulásában játszanak szerepet. Az agyérelmeszesedésben szenvedők emlékezetét javíthatja. Gyulladásgátló és citosztatikus hatású, erősítheti a szervezet immunrendszerét, valamint védhet a stressz és szabadgyökök ellen. Hatékony kozmetikai szer: a bőr simaságát, rugalmasságát biztosíthatja, megelőzheti a korai öregedést. Képes lehet a kollagén és elasztin szöveteket regenerálni, növekedésüket stimulálni, így a petyhüdt bőr állapotát javítani. A bőrben gyorsan felszívódik, különösen alkalmas száraz, érett bőr ápolására.
A kékszőlőmag olaj nem gyógyszer, csak egy természetes élelmiszer, így hatását nem máról holnapra, hanem hosszú távon és személytől függően, egyéni módon fejti ki. Az ajánlott fogyasztási javaslatot betartva nincs ismert mellékhatása.