A légtechnikai mikro-őrlésű eljárásnak köszönhetően, szervezetünk számára tökéletesen hozzáférhetővé válhatnak a kékszőlő magjában és héjában található antioxidánsok. Az egyedi gyártás során, a mikro-őrlésnek köszönhetően átlagosan 10-20 mikron méretű szemcsenagyságot sikerült elérni (a fehér búzaliszt: 50-150 mikron). Kizárólag hazai forrásból származó, ellenőrzött kékszőlő magot használunk fel. Folyamatos laboratóriumi vizsgálatok mellett törekszünk az elért magas minőségre.
Az eddig ismert szakirodalmi adatok szerint a Föld összes növénye közül a kékszőlőmag az egyik leggazdagabb forrása a polifenoloknak. Antioxidánsok mellett megtalálható még benne az E-vitamin, flavonoidok, linolin sav és a rezveratrol nagy koncentrációban. A porított „teljes kiőrlésű” szőlőmag nagyobb mennyiségben tartalmaz rostanyagot, szénhidrátot, fehérjét, esszenciális zsírsavakat, nátrium, kalcium, foszfor, kálium, magnézium, vas, mangán, réz, cink, bór, molibdén és egyéb nyomelemeket is.
A szőlőmag-kivonat vízben és zsírban oldódó alkotórészeket egyaránt tartalmaz. A sejthártyán áthatolva az egész szervezetben képes kifejteni antioxidáns kapacitását. Azon ritka anyagok egyike, amely képes áthatolni a vér-agy gáton, így védeni az agysejteket a károsító hatásoktól. A VINISEERA® kékszőlőmag mikro-őrleményben mért hasznos összpolifenol tartalom eddigi csúcsa közel 4000 mg/100g volt. A majd 4000 polifenol közül alig 100 ismert a modern tudomány által. A polifenolok lényegében csersavak (tanninok), melyek a szervezetben nemkívánatos fehérjéket és mikro-organizmusokat kicsapják, kicserzik. Nemzetközi kutatások mutatják, hogy a természetes antioxidánsok előnyösek az érelmeszesedés, szívbetegségek, egyes daganatos megbetegedések és az agy-, idegrendszer károsodása ellen, valamint gátolják a gyulladásos, allergiás tünetek kialakulását. A sejteket és az érrendszert védő antioxidáns polifenolok biológiai hasznosulása nagyon jó, könnyen felszívódnak a bélrendszerben, kiváló gyulladáscsökkentők, ezért már kis mennyiségben is hatásosak lehetnek. Továbbá csökkenthetik a magas vérnyomást, a káros koleszterin- és vércukorszintet, valamint javíthatják a vér oxigénfelvevő képességét és védik a májsejtek membránját a méreganyagok károsító hatásaival szemben. Orvosi adatok szerint a visszér elleni gyógyszerek egyik alapanyaga a szőlőmag-kivonat. A szőlőmag mikro-őrlemény ugyan nem helyettesíti a kiegyensúlyozott étrendet, az egészséges életmódot és a mozgást, de megvédheti a sejteket a szabadgyökök károsító hatásaitól, erősíthetik az immunrendszert valamint a betegségekkel szembeni ellenálló képességet. A szőlőmag mikro-őrlemény segítheti a zsírégetést (fogyókúra) és enyhén vízhajtó hatású. Bőrünk ráncosodását, petyhüdtségét (cellulitis), a kollagén-, elasztin szövetek változása okozza. Számos irodalmi adat, és eddigi egyéni tapasztalat, referencia a fentieket igazolni látszik, de a korábbi ismereteinket (szőlő-, borkutatást) is alátámasztják. A VINISEERA® fogyasztói a betegségekből gyorsabban gyógyulhatnak, fizikai és szellemi teljesítményük az élet minden területén növekedhet, azaz van esélyük jobban és egészségesebben élni.
A kékszőlőmag mikro-őrlemény nem gyógyszer, csak egy természetes élelmiszer, így hatását nem máról holnapra, hanem hosszú távon és személytől függően, egyéni módon fejti ki. Az ajánlott fogyasztási javaslatot betartva nincs ismert mellékhatása.