Mitől függ a szőlőmag őrlemények hatékonysága? Hogyan igazodjunk el a szőlő magjából készült élelmiszerek között?
Először is nem ajánljuk a kő keménységű szőlőmag szétrágását. Fogainkat is kíméljük ezzel, hiszen nem kellemes a szánkban próbálni megőrölni a kékszőlő magját. Nem is képes fogazatunk olyan finomságúra összezúzni, hogy az hatékonyan hasznosuljon is. Olyan eljárás javasolt, mely során a mag védelmét szolgáló kősejtek nem üvegszilánkosan törnek, hanem gömb formájúak maradnak. Így számos emésztő- és bélrendszeri betegség, károsodás is elkerülhető. A VINISEERA egyedi légtechnikai eljárása, amikor a kékszőlő mag szemcséi egymásnak vannak ütköztetve, képes egészen finomra őrölni a szőlő magját. Ez a szabadalmi módszer átlagban 10 mikronos szemcseméretet képes létrehozni, s így teszi hozzáférhetővé a mag középpontjában koncentráltan jelen lévő számtalan hasznos anyagot. Ha bizonytalanok vagyunk az általunk vásárolt termék szemcseméretében, csinálhatunk egy könnyű otthoni tesztet, mely egyértelműen árulkodik a termék hatékonyságáról is. Tegyünk egy kiskanál szőlőmag őrleményt egy pohár vízbe. Ha a szemcsék könnyedén a pohár aljára süllyednek, amint beletesszük a vízbe, akkor az általunk vásárolt termék nem mikro-őrlemény. Az is árulkodó jel, ha fogyasztáskor a fogunk alatt recsegnek a szemcsék.
A kékszőlő egyike a világ rák-elleni szupergyümölcseinek. Sőt mitőbb első helyen áll a listán, ahogy a szív- és érrendszeri betegségek esetében is. Használjuk bátran, és támogassuk vele szervezetünk egészségét!