Barion Pixel

A szépítő szőlő…

A tavalyi szüreti időszakban jelent meg ez a cikk, méltatva a szőlőnövény valamennyi felhasználását és  jótékony  hatását.

Íme egy részlet a cikkből..

A mag titka:

A Bordeaux-i Egyetem kutatói felismerték, hogy a szőlőmag természetes anyagai különösen hatásosak az idő előtti öregedést okozó szabad gyökök ellen: szabályozzák a sejtek vérrel való ellátását, feszesítik a kollagénrostokat, és lassítják a bőr puhaságáért felelős savak leépülését. A szőlőmag szuperhatékony a ráncok ellen!

Simító gyümölcssav

A szőlő húsa igen sok gyümölcssavat tartalmaz, amely turbósebességgel újítja meg a bőrsejteket. Az elhalt hámsejtek gyorsan leválnak, és helyet adnak a friss bőrnek, amitől az arc feszessé válik, megfiatalodik. A zsenge szőlő húsa még a legérzékenyebb bőrűeknek is bátran ajánlható.

Levélfürdő narancsbőrre

Mivel a gyümölcs és a levél beindítja az anyagcserét, a méreganyagok nem raktározódnak, hanem gyorsan távoznak a nyirokutakon, és feszesítik a bőrt. Készíts karcsúsító, feszesítő szőlőlevélfürdőt, amely a bőrt megnyugtatja és megvédi a kiszáradástól! Moss meg 50 szőlőlevelet, tedd egy kád 38 °C-os vízbe, s várd meg, amíg az értékes hatóanyagok kioldódnak. Mártózz meg a vízben, majd bőrödet masszírozd át szőlőmagolajat tartalmazó testápolóval.

Méregtelenítés és böjt

Egy napig ne egyél egyebet, mint 2 kg szőlőt. A gyümölcssavak és a ballasztanyagok kitisztítják a beleket, erősítik a vesét és a májat, megfiatalítják a bőrt.
A méregtelenítésnél intenzívebb hatású a szőlőböjt: 3 filter zsurló- és csipkebogyóteát önts le 0,5 l langyos vízzel, 5 percig hagyd állni, majd szűrd le. A teát keverd össze 1 l, fele-fele arányban piros, illetve fehér szőlőből készült szőlőlével. Óránként kortyolj el belőle egy-egy pohárral, és egész napra elosztva igyál meg hozzá 1 l ásványvizet.

A cikk további része itt olvasható, az Egyszerűen nő c. oldalon: