Barion Pixel

Otthoni wellness VINISEERA termékekkel

Ki sem kell mozdulnunk és házhoz vihetjük az általunk is kipróbált és jól bevált magyar terápiát.

Számos WELLNESS ajánlatot találunk a VINOTERÁPIÁS és szőlő-bor alapú kezelésre a magyar és külföldi szállodáktól. Most elárulom, hogy ki sem kell mozdulnunk és házhoz vihetjük az általunk is kipróbált és jól bevált magyar terápiát. A pénztárca kímélő házi terápiát eddig még senki sem ajánlotta, azaz a „házi WELLNESS” is megvalósítható, akár naponta is, ha erre berendezkedünk.

Ez évben egy diplomamunka is készült a témában, melyben a dolgozat az általam javasolt teljes életmódra vonatkozó bor/vino/terápiás szolgáltatási egységcsomagot ajánlotta.

Lényegében ki-ki kedve szerint megoldhatja az otthoni kényeztetést, ha beszerzi a hidegen sajtolt bioaktív anyagokban gazdag szőlőmag olajat és a szőlőmag mikro-őrleményt. Persze a masszázs könnyen elsajátítható elemeit olcsó, fából készült vagy gépi eszközeit otthon is lehet alkalmazni, akár egy társ segítségével. Az eddigi tapasztalatok alapján „gyógyterápiának” is nevezhetnénk, hiszen az SPA és WELLNESS inkább csak időszakosan nyújt kényeztető felüdülést, aztán megint jönnek az egyhangú hétköznapok, melyek a gyógyító kezelést nélkülözik.

Ebben a leírásban szándékosan nem foglalkozom a kényeztető ételekkel és azokat kísérő italokkal és borokkal, hiszen ez ízlés dolga. Amúgy a borterápiát a lakosság 50%-a el sem fogadná, mert nem szereti vagy fogyasztja azt. A VINISEERA termékeket viszont korhatár nélkül bárki fogyaszthatja, használhatja, fiatal, szép korú, gyógyszert szedő, tehát mindenki kedvére.

VINISEERA szőlőmag kezelési javaslataink:

SZŐLŐMAG OLAJ:

  • A reggeli tisztálkodás után éhgyomorra vegyünk a szánkba egy teáskanálnyit, öblögessünk, majd néhány perc után nyeljük le. Hatása: 90%-a a bioaktív hatóanyagoknak(flavonoidok, polifenolok, A és E-vitamin) a nyálkahártyán felszívódik, javítja a szájhigiéniát, fogíny-gyulladás csökkentő hatású, lenyelve a refluxot, gyomorégést is csökkentheti, bevonja az irritált sebes, gyulladt felületeket. Segíti az emésztést.
  • A szőlőmag olaj külsőleg kiváló masszázsolaj, hajolaj, fürdőolaj, síkosító és cellulitis elleni gyorsan felszívódó kozmetikai adalék, mely számos krémben 1-2%-ban található. Hatása: a bőrápolás lényege, hogy ne kőolaj-származékú, hanem természetes növényi alapanyagokat használjunk a ráncok ellen, így az idő  előtt töredező kollagén elasztin testszövetek tovább őrizhetik fiatalságunkat. Ezért is ajánljuk a félórával a hajmosás előtti bedörzsölést, így a zuhanyozásnál, fürdésnél néhány csepp olajjal az egész testfelület egységesen bekenhető. A fürdővize lehet gyógyvíz is, ha fürdősókkal, szódabikarbónával, gyógynövény-kivonatokkal, illóolajokkal dúsítjuk. Kézápolásra, és visszerekre is sokan használják.
  • Salátaolajként, akár más olajokkal, fűszerekkel, hagymával ízesítve, vagy pestoként, akár sajtokat, gombákat, stb. tartósíthatunk olíva olaj helyett. Hatása: a hidegen sajtolt olajokban, így a szőlőmagjában is a szervezet számára nélkülözhetetlen omega-6 magas 75% és a flavonoidokban gazdag, továbbá elősegíti  a zsírban oldódó A, D, E, K, vitaminok felszívódását. Ismert a növényi polifenolok előnyös tulajdonsága a nagyon erős antioxidáns hatás, így a szervezetünkben szabadon kószáló és a káros láncreakciós oxidációs folyamatokért felelős és felesleges szabadgyököket megkötik, semlegesítik. A C-vitamin hatását tízszeresére növeli, erős antioxidánsként nem engedi idő előtt bomlani, kiürülni. Megvédi a vérzsírokat az oxidációtól, a koleszterin szintet beszabályozza, pangó ereket kitisztítja és így az érfalak is rugalmassá válhatnak.

SZŐLŐMAG MIKRO-ŐRLEMÉNY:

  • Sok mindent leírtunk már használati javaslatainkban, ami több is mint a címben szereplő speciális  kezelések. Egyre többen beszámolnak a mikro-őrlemény jótékony hatásáról, természetgyógyászok és már örvendetesen számos orvos, gyógyszerész is ajánlja a VINISEERA termékeket. Ahogy sokszor említettük a szőlőmag mikro-őrlemény nem helyettesíti  a jól bevált medicinákat, de a visszajelzések szerint sokan abbahagyták a vérnyomás csökkentő, vízhajtó, alvadás-gátló és egyéb hatású gyógyszereket. Természetesen ősidők óta sok minden bajt megoldottak a gyógynövények, gyógyvizek és egyéb alternatív módszerek, melyekről nap, mint nap értesülünk.  Manapság pedig gyakran tapasztaljuk, hogy gyógyszer készítményeinket, pakolásainkat, masszázs-krémeinket az általunk is forgalmazott természetes alapanyagokkal dúsítják. Példaként említeném a jól bevált és klinikailag bevizsgált gyógyszereket (Endovenon, Endotelon, stb.), melyeket  visszerekre ajánlanak és szőlőmag-kivonatot tartalmaznak.
  • A 8-12 hétre elegendő 250 g mikro-őrleményt a mellékelt adagolókanállal naponta reggelente fogyasszuk, leginkább valamilyen folyadékba pépesítve. Számításaim szerint a napi 80-100 Ft-nyi kiadás gyorsan megtérül, egyénenként másként hatva. Eddigi visszajelzésekre hivatkozva őrleményünk az eddig ismert legerősebb antioxidáns, melynek ORAC-értéke átlag 60000, azaz ötvenszer erősebb az E-vitaminnál és 25-30-szor aktívabb antioxidáns az eddig legerősebbnek tartott C-vitaminnál.  A WELLNESS kezeléseknél használt törköly-pakolást és egyéb krémekkel kombinált kezeléseket mi otthon csekély mennyiségű VINISEERA mikro-őrleménnyel megoldhatjuk, akár kedvenc kozmetikumunkba keverve jól fogja szolgálni egészségünk és immunrendszerünk erősítését.
  • Legújabb tapasztalatunk, hogy élelmiszerekbe keverve, pl: saját sütésű kenyérbe, paprikás ételekbe, csokoládéba, pudingba, nutellába, lekvárba, gyümölcslébe, stb. kiváló festő hatású és íz javító.

A WELLNESS hatását tehát utazás nélkül otthonunk falai között is megteremthetjük, ha egy kicsit áldozunk az egészségünkre.

Kellemes feltöltődést és jó egészséget kívánunk!